Beton Ciré onderhoud

Beton Ciré onderhoud

Hierbij geven wij ons advies hoe Beton Cire het beste onderhouden kan worden. Het lichtgewicht beton van Beton Ciré Showroom wordt met zorg samengesteld, gestort, verdicht, uitgehard en behandeld.

Tijdens het uitharden van de betonmortel kunnen er minuscule haarscheurtjes aan de oppervlakte van het beton ontstaan. Deze haarscheurtjes zijn meestal niet met het blote oog te zien en doen niets af aan de structurele sterkte van het product.

Soms worden deze haarscheurtjes pas in een later stadium zichtbaar. Met behulp van het onderhoudsmiddel worden deze kleine haarscheurtjes voldoende gedicht. Kleine haarscheurtjes aan het betonoppervlak is een kenmerk van beton.

Door de aanwezigheid van natuurlijke materialen in het beton ontstaat er een uniek uiterlijk. De samenstelling is immers nooit precies gelijk. Hierdoor ontstaat voor elk betonnen product een eigen ‘tekening’ op het oppervlak. Ook kan er kleurverschil aanwezig zijn.

Beton ciré onderhoud en gebruiksadvies

Net als bij elk ander materiaal zijn er ook bij Beton Cire een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. Ook wanneer het gaat om Beton Ciré onderhoud. Beton Cire is een hard en oerdegelijk materiaal. Desondanks moet u voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het Beton Cire oppervlak vallen of schuren/krassen hetgeen kan leiden tot beschadigingen.

Beton Ciré is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Te snelle grote temperatuurswisselingen kunnen wel beschadigingen veroorzaken. Hete pannen kunt u niet direct op het betonnen oppervlakken plaatsen. Gebruik altijd een onderzetter. De plaatselijke verhitting van het Beton kan leiden tot haarscheurtjes of verkleuringen.

Beton heeft als kenmerk dat het een poreus materiaal is. Nadat het Beton Cire is uitgehard wordt het door ons geïmpregneerd/gecoat en voorzien van een vuil werende coating. 

Het impregneermiddel zorgt voor een langdurige afstotende werking in het Beton Cire. De coating vormt een beschermende laag aan het betonoppervlak. Er dient echter met een bepaald aantal producten en of gebruiken rekening gehouden worden. Te weten:

Zuren

Gebruik geen zure producten, ook niet verdund met water op het betonoppervlak, dit leidt tot onherstelbare beschadiging van het betonoppervlak. Wanneer er zure producten zijn gebruikt en er beschadigingen zijn opgetreden dan is het probleem door goed onderhoud van beton ciré lastig op te lossen.

Zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluierverwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap, wijn en koolzuurhoudende dranken moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden om schade tot een minimum te beperken.

Agressieve middelen

Andere agressieve (schoonmaak-)middelen zoals: chloor, ammonia, gootsteenontstopper, ovenreiniger moeten zo snel mogelijk met veel water worden verwijderd.

Olie en vetten

Ook voor olie- en vethoudende producten zoals: slaolie, olijfolie, boter of vet geldt dat deze zo snel mogelijk met veel water verwijderd moeten worden. Ze kunnen bij langdurig contact hinderlijke kringen op het oppervlak geven. Het is beter om geen producten op het betonoppervlak te laten liggen, maar direct met veel warm water te verwijderen, zo kunt u vlekken voorkomen.

De beschermende laag op het betonnen oppervlak kan als gevolg van grote hoeveelheden heet water dof uitslaan. Een goede reiniging en een nieuwe laag beton protect zorgen in een paar minuten voor een goed beschermd en nieuw ogend oppervlak.

Onderhoudsadvies

Door de hoogwaardige beschermingsmiddelen die wij op al onze betonnen producten gebruiken, ontstaat een gebruiksvriendelijk betonoppervlak.  Hiermee is het Beton Ciré ook goed te onderhouden. Om uw betonnen product in goede conditie te houden raden wij u aan de volgende adviezen te volgen.

Dagelijkse reiniging

Voor de dagelijkse reiniging en onderhoud van uw beton ciré dient u lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken, Bijv. Ecover. Dit middel bevat naast hoogwaardige natuurlijke zepen ook onderhoudscomponenten welke de bescherming bevorderen.

Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende bestanddelen of zuurhoudende schoonmaakproducten voor het onderhoud van uw Beton Ciré.

Hoe minder ontvettende middelen u gebruikt, hoe langer de beschermlaag zijn bescherming aan uw betonnen product kan bieden.

Kalkhoudend water dat verdampt laat kalkresten achter. Regelmatige verwijdering met een vochtige doek vertraagt of voorkomt zelfs vorming van een harde kalkkorst.

Onderhoud Beton lissé vloer

Kenmerken

Beton Lissé heeft als kenmerk dat het een natuurlijk materiaal is. Nadat de vloer is uitgehard wordt het door ons geïmpregneerd en voorzien van een vuilwerende coating.

Het impregneermiddel zorgt voor een langdurige afstotende werking. De coating vormt een beschermende laag aan het oppervlak.

Gebruiksadvies

Net als bij elk ander materiaal zijn er ook bij beton een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. Beton Lissé is een hard en oerdegelijk materiaal, desondanks moet u voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak vallen hetgeen kan leiden tot beschadigingen.

Zuren

Gebruik geen zure producten, ook niet verdund met water in de buurt van het oppervlak, dit leidt tot onherstelbare beschadiging. Zuren gaan een reactie aan met het kalk in het cement wat tot doffe plekken en aantasting van het oppervlak leidt.

Zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluierverwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap, wijn en koolzuurhoudende dranken moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden om schade tot een minimum te beperken.

Agressieve middelen

Andere agressieve (schoonmaak-)middelen moeten zo snel mogelijk met veel water worden verwijderd.

Olie en vetten

Ook voor olie- en vethoudende producten zoals: slaolie, olijfolie, boter of vet geldt dat deze zo snel mogelijk met veel water verwijderd moeten worden. Ze kunnen bij langdurig contact hinderlijke kringen op het oppervlak geven. Het is beter om geen van bovengenoemde producten te laten liggen, maar direct met veel warm water te verwijderen, zo kunt u vlekken voorkomen.

Onderhoudsadvies

Voor het onderhoud van uw Beton Lissé vloeren bestaan twee producten:

  • Onderhoudsmiddel Master Coating
  • Reinigings- en regenereer middel Master Coatig

Onderhoudsmiddel Master Coating

Is een in water oplosbaar reinigingsconcentraat speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van uw Beton Lissé vloer die afgewerkt is met Master Coating

De vloer eerst met schoon water dweilen en laten drogen. 1 dop “Onderhoudsmiddel Master Coating” per liter water toevoegen en nogmaals dweilen. De vloer droog nadweilen.

Onderhoudsmiddel Master Coating dient u maximaal 1 maal per maand toe te passen.

Reinigings- en regenereer middel Master Coating

Dient voor het periodiek opfrissen van met Master Coating afgewerkte Beton Lissé vloeren. Bij juist gebruik wordt de vloer met een natuurlijke, voor de gezondheid onschadelijke, laag hard wax voorzien. Er blijft geen film-laag achter.

De vloer moet stofvrij en droog zijn. Bij voorkeur met schoon water dweilen en laten drogen.

Voor het verwijderen van vlekken het product met een microvezel doek inwrijven. Verbruik: 2 theelepels / m². Bij hardnekkige vlekken een scotch-pad gebruiken.

Voor regeneratie van de vloer een vloer-boenmachine gebruiken met een witte pad. Goed verdelen en na wrijven. Verbruik: 2 theelepels / m².