Handleiding Beton Ciré Original

Handleiding Beton Ciré Original

Hartelijk dank voor uw aankoop bij Beton Ciré showroom. Hier leggen wij uit hoe u het beste de Beton Ciré Original kunt verwerken.

Beschrijving

Beton Ciré Original is een decoratieve wand-, vloer-, aanrecht- en meubelafwerking die wordt toegepast om objecten een betonnen uitstraling te geven.
Beton Ciré Original is op basis van cement, kleurstof en hars.
Beton Ciré Original is een 2- laags stuc-systeem welke in 2 lagen wordt aangebracht.
Bij het aanbrengen van de Beton Ciré Original is het de verwerker die sturing kan geven aan de uitstraling van de Beton Ciré Original.
De Beton Ciré Original moet op korrel dikte aangebracht worden. Let wel op als er tijdens het aanbrengen kleine strepen ontstaan dan smeert u te dun.

In deze handleiding zijn de producten op verwerkings volgorde genummerd van 1 t/m 6. Begin zoals aangegeven bij stap 1 en eindig met stap 6. Deze vind u ook terug op de verpakking van de producten zodat u stap voor stap de product kan gaan verwerken.

Controleer altijd voor dat u gaat beginnen de verpakkingen en het gewicht in de verpakking. Komt deze over een met de tabellen dan kunt u beginnen met het aanmaken van de Beton Ciré.

Gereedschap 

Wat heb ik nodig?

3x verfbakje
1x houder verfroller
2x langharige 10 cm roller
1x schone emmer
1x een korfmixstaaf
1x Schroeftol met volle accu
1x schuurmachine
1 doosje schuurschijfjes korrel 80 – 120

Voorbereiding van de ondergrond

Voordat de Beton Ciré Original kan worden aangebracht moet de ondergrond droog, vlak, en vrij zijn van stof.
Plak, en bescherm onderdelen die niet vies mogen worden af met tape en plastic.
Controleer de kleur van de Beton Ciré Original voordat u de Beton Ciré gaat verwerken op kleur-echtheid (op bv. een klein stukje karton)

Stap 1 aanbrengen primer

In het pakket zit de primer stap (1). Schud de verpakking voor gebruik en giet deze vervolgens in een verfbakje. Breng een egale laag aan met een vacht- of schuimroller en voorkom hierbij lekstrepen. Het beste is onderaan de muur te beginnen met rollen en zo naar boven toe te rollen. Als de primer droog aanvoelt (circa na 15 a 30 min) kan de Beton Ciré Original aangebracht worden.

Stap 2 en 3 verwerking Beton Ciré Original

Op de bij geleverde tabel staat aangegeven hoeveel Resin stap (2) u in een schone emmer moet afwegen per m2. heeft u een muur van 5 m2. weeg dan precies voor deze hoeveelheid af in de emmer. Strooi hierbij de hoeveelheid aangegeven Beton Ciré Pro stap (3) in de emmer volgens het tabel. Indien u een elektronische mixer wilt gebruiken, gebruik dan een kleine mixer met een kort en langzaam toerental. Meng niet meer dan u in 30/40 minuten kan verwerken.

Breng de 1ste laag Beton Ciré Original aan met een spackmes, spaan of frans rood pleistermes.Breng in een keer een laagdikte aan die net iets meer is dan de korrel dikte zo egaal mogelijk aan. Let op indien u strepen trekt in de Beton Ciré dan smeert u te dun. Zorg er voor dat bij het aanbrengen de ondergrond helemaal bedekt is met de Beton Ciré

Als de 1ste Beton Ciré Original laag droog aan voelt (15 – 45 minuten) kan de 2e laag Beton Ciré Original aangebracht worden in een dunne laag.

Nadat de 2e laag Beton Ciré Original is aangebracht heeft deze 24 uur droogtijd nodig om uit te harden.

Na droging kan de Beton Ciré Original geschuurd worden. U kunt het beste gebruik maken van een schuurmachine met schuurpapier korrel 80 – 120. Let op: te lang en op een plek schuren kan donkere vlekken geven. Schuur de in- en uitwendige hoeken met de hand. Na droging van de Beton Ciré Original (dit duurt meestal 2 – 3 dagen) mogen de oppervlakken worden afgewerkt met de Coating.  Er mag een restvocht zijn van 4% of lager alvorens u de wanden gaat afwerken met de aqua blok primer en de coating.

Stap 4 aqua blok primer

Aqua blok primer stap(4) is een primer die een waterblokerende werking heeft. Schud de verpakking voor gebruik en giet deze vervolgens in een verfbakje. Breng een egale laag aan met een vacht- of schuimroller en voorkom hierbij lekstrepen. Het beste is onderaan de muur te beginnen met rollen en zo naar boven toe te rollen. Als de primer droog aanvoelt (circa na 15 a 30 min) kan de coating aangebracht worden.

Stap 5 en 6 afwerking met Coating

De Coating bestaat uit 2 componenten. Meng de hars component stap (5) met component verharder stap (6) Kijk op de mee geleverde tabel naar de juiste mengverhouding. Badkamer, keuken, aanrechtblad meubels en vloer hebben allemaal een eigen coating met een andere samenstelling. De juiste samenstelling staat op de verpakking aan gegeven. Breng de coating met een kortharige roller op en rol deze in verschillenden bewegingen uit. De droogtijd van de coating is ca 6 uur. De Beton Ciré Original is na 24 uur begaanbaar en na 7 dagen belastbaar. Houdt er rekening mee dat de inwendige hoeken en het meubilair afgekit moeten worden. Gebruik hiervoor een natuursteen kit zonder zuren.

Informatie

De informatie op dit blad komt voort uit onze productkennis en ervaring. Omdat er verschillende gebruiksvormen, toepassingsmanieren en verplichtingen van toepassingsvoorwaarden of kenmerken van het product zijn, zijn deze gegevens alleen als informatief bedoeld en kunnen niet beschouwd worden als juridische verplichting.

Beton Ciré Centrum kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele kleur afwijkingen of fouten in het verwerkingsproces.

Voor vragen kunt u contact opnemen met 1 van onze specialisten.